login Cont nou
Login
x
User:
Parola:

             Am uitat parola               Nu ma pot loga! 
Problemele de dezvoltare - copil Problemele de educatie - problemele copiilor Problemele de invatare la copii Problemele de personalitate la copii Probleme de sanatate la copii Problemele de tot felul ale copiilor Problemele copilului meu - forumul copiilor Problemele copilului meu - formular de contact
Home
Copilul mic
Copilul prescolar
Copilul scolar
La scoala
Temele de acasa
Activitatea psihica
Fiinta sociala
Timpul liber
Adolescentul
Parintele
Familia
Despre copii
Eu, burtica
si mamica
Sarbatoresc 11 luni, apoi numar ani
Temele
de acasa
Ghid de comunicare
cu adolescentii
  

Timpul liber

Prin timp liber intelegem acea unitate de timp creata sau ramasa dupa realizarea activitatilor din programul scolar si de acasa, folosita de fiecare copil dupa voia si priceperea lui. Deci timpul liber este destul de redus in timpul saptamanii.

Efectuarea orelor de curs, activitatile extrascolare, temele acasa, trebuintele personale, activitatile gospodaresti, activitatile cu caracter neprevazut ocupa cea mai mare parte a timpului. De aceea trebuie discernamant la alegerea pentru copil a altor activitati suplimentare cu caracter permanent (instrument muzical, limbi straine, balet, dans, etc.) pentru a nu aglomera excesiv copilul. E bine sa tii cont de preferintele si pasiunile lui pentru aceste activitati.

La varsta scolara mica copilul poate fi dirijat in folosirea timpului liber pentru activitati relaxante dar si utile.

Timpul liber poate avea mai multe functii: educative, recreativa, de odihna. Sfarsitul de saptamana si vacantele ofera mai mult timp liber, iar in cursul saptamanii acesta difera de la copil la copil dupa ritmul de lucru si tipul de familie.

Unii copii au ritm rapid de efectuare a lectiilor, altii lent; unii copii sunt implicati in activitati gospodaresti, altii nu sau foarte putin.

Exista copii care au nevoie de supraveghere si sprijin deoarece au tendinta de a “omori” timpul. La sfarsitul zilei nimic nu este terminat, iar starea generala este proasta, da frustrare si nemultumire.

  

Activitati pentru timpul liber

Activitatile timpului liber trebuie sa aduca beneficii trupului si mintii, trebuie sa fie diversificate si recreative.

Timpul liber al copilului ar putea fi folosit pentru a-l ajuta in dezvoltarea lui fizica, psihica, ...

citeste mai departe...
  

Timpul liber - beneficii si pericole

Timpul liber poate deveni cel mai mare dusman atat pentru copil cat si pentru parinti. El trebuie valorificat la maximum deoarece este o modalitate de descarcare de stres acumulat si in acelasi timp o reincarcare cu energie pozitiva benefi...

citeste mai departe...
  

Timpul liber petrecut cu parintii

Pana la finalul gradinitei copilul este dependent in organizarea timpului liber de prezenta parintilor pentru a putea realiza diferite activitati.

Varsta scolara, prin modificarile pe care le inregistreaza, permite co...

citeste mai departe...
  

Incurajeaza sportul si miscarea

Natura ofera modalitati multiple de folosire a timpului liber in functie de anotimp.

O plimbare in padure, o iesire in parc, o deplasare la pista de biciclete, la patinoar, la bazinul de inot sunt doar cateva lucruri ...

citeste mai departe...
  

Limiteaza timpul la TV si calculator

Copiii prefera de cate ori au mai mult sau mai putin timp liber sa-l petreaca la TV sau calculator.

Unii parinti sunt multumiti ca astfel stau in casa, dar cred ca ar fi interesant sa inteleaga ca avantajul ar fi sa i...

citeste mai departe...
Problemele copilului meu   Problemele copilului meu
Calendar
Evenimente
Personalitati
Zodia
Gluma zilei
Citatul zilei

Ti se pare o idee buna ca anumite discipline scolare sa nu fie notate?

da

nu

nu stiu

Problemele copilului meu
Rezultate Problemele copilului meu
costume dama, haine online

   © problemele-copilului-meu.ro. Toate drepturile rezervate. Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea problemele-copilului-meu.ro si nu pot fi preluate fara acord scris.
   Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului si Regulamentul postarilor.
   Intrebarile sau sugestiile care pot ajuta la dezvoltarea site-ului, sesizarea de abuzuri sau dorinta de a deveni colaborator le asteptam la adresa info@problemele-copilului-meu.ro.