login Cont nou
Login
x
User:
Parola:

             Am uitat parola               Nu ma pot loga! 
Problemele de dezvoltare - copil Problemele de educatie - problemele copiilor Problemele de invatare la copii Problemele de personalitate la copii Probleme de sanatate la copii Problemele de tot felul ale copiilor Problemele copilului meu - forumul copiilor Problemele copilului meu - formular de contact
Home
Copilul mic
Copilul prescolar
Copilul scolar
La scoala
Temele de acasa
Activitatea psihica
Fiinta sociala
Timpul liber
Adolescentul
Parintele
Familia
Despre copii
Eu, burtica
si mamica
Sarbatoresc 11 luni, apoi numar ani
Temele
de acasa
Ghid de comunicare
cu adolescentii
  

Activitati pentru timpul liber

Activitatile timpului liber trebuie sa aduca beneficii trupului si mintii, trebuie sa fie diversificate si recreative.

Timpul liber al copilului ar putea fi folosit pentru a-l ajuta in dezvoltarea lui fizica, psihica, sociala, cognitiva, relationala.

Lectura diferentiaza oamenii in timp ce televizorul ii uniformizeaza. Calculatorul este bun la nivel informativ, uneori recreativ, dar excesul dauneaza (afectarea vederii, lipsa comunicarii reale si a socializarii, riscul crearii unei lumi personale la nivel virtual si retragerea din lumea reala). Parintii trebuie sa supravegheze emisiunile si site-urile accesate de copiii lor.

Miscarea in aer liber dezvolta deprinderi de viata sanatoasa si echilibrata.

Intalnirile cu prietenii sunt normale si necesare. Grija parintilor este sa cunoasca anturajul si preocuparile acestuia.

Jocul trebuie sa ocupe un loc important. Este activitatea cea mai iubita de copii care a pierdut pozitia de activitate fundamentala in fata invatarii, dar a ramas o activitate complementara.

Unii parinti nu inteleg ca nevoia de joc este acuta si daca nu este satisfacuta poate sa aiba repercursiuni asupra activitatii de invatare. Intrebarea acestor parinti nu ar trebui sa fie “Iar te joci?” ci “Ai terminat ca sa te poti juca?”. Lasa-i timp sa se joace. Sa stie ce are de facut, sa fie conditionat de incheierea celorlalte activitati (nu exagera) si da-i voie sa dispuna liber de o parte de timp.

Timpul liber al vacantelor este croit in general de familie pentru evenimentele importante (excursii, vizite, drumetii, concerte, sporturi, tabere, concedii etc).

“Temele de vacanta” sunt foarte urate de copii si in general nu-si ating scopul. Copilul le tot amana pana in ultimele zile de vacanta cand se oboseste excesiv si mai indura si reprosurile parintilor. Astfel incepe scoala cu dezgust fata de activitatea scolara.

Problemele copilului meu

Pagina anterioara    
Facebook

Articol vizualizat de: 4765 ori.    

Articole recomandate

  Dezvoltarea fizica - Intre 6 si 10 ani Dezvoltarea fizica - Intre 6 si 10 ani
  Calitati de lider Calitati de lider
  Cum sa eviti rasfatul Cum sa eviti rasfatul
Calendar
Evenimente
Personalitati
Zodia
Gluma zilei
Citatul zilei

Ti se pare o idee buna ca anumite discipline scolare sa nu fie notate?

da

nu

nu stiu

Problemele copilului meu
Rezultate Problemele copilului meu
costume dama, haine online

   © problemele-copilului-meu.ro. Toate drepturile rezervate. Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea problemele-copilului-meu.ro si nu pot fi preluate fara acord scris.
   Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului si Regulamentul postarilor.
   Intrebarile sau sugestiile care pot ajuta la dezvoltarea site-ului, sesizarea de abuzuri sau dorinta de a deveni colaborator le asteptam la adresa info@problemele-copilului-meu.ro.