login Cont nou
Login
x
User:
Parola:

             Am uitat parola               Nu ma pot loga! 
Problemele de dezvoltare - copil Problemele de educatie - problemele copiilor Problemele de invatare la copii Problemele de personalitate la copii Probleme de sanatate la copii Problemele de tot felul ale copiilor Problemele copilului meu - forumul copiilor Problemele copilului meu - formular de contact
Home
Copilul mic
Copilul prescolar
Relatia copil-parinte
Gradinita
Nevoi
Procesele psihice
Copilul scolar
Adolescentul
Parintele
Familia
Despre copii
Eu, burtica
si mamica
Sarbatoresc 11 luni, apoi numar ani
Temele
de acasa
Ghid de comunicare
cu adolescentii

Copilul prescolar

Incepand cu varsta de 3 ani si pana la inceperea activitatii scolare vorbim de copilul prescolar. Substadiile acestei perioade nu sunt tratate individual (prescolarul mic, mijlociu, mare) deoarece problematica abordata este destinata parintilor si nu factorilor educativi. Sunt vizate problemele generale ridicate de aceasta varsta in evolutie, nevoi, cerinte, adaptare, educatie.

Dupa 3 ani orizontul copilului incepe sa se largeasca. Iese mai mult din mediul familial, interactioneaza si interrelationeaza. Este investigativ, curios, atras de obiecte si actiuni. Se joaca mult - jocul fiind trebuinta sa fundamentala. Treptat i se diversifica programul zilnic, apar si activitati obligatorii, planificate.

Ii place compania adultilor si este destul de instabil din punct de vedere afectiv.

Pentru adulti este dificil uneori sa faca fata cu rabdare intrebarilor si solicitarilor copilului, energiei si curiozitatii acestuia.

In aceasta perioada se inregistreaza mari progrese. Copilul isi dezvolta imaginatia, gandirea, vorbirea, atentia, isi formeaza personalitatea si caracterul, se adapteaza vietii colective.

Fiind foarte receptiv este important sa acordam atentie sporita educatiei la aceasta varsta, sa cunoastem nevoile lui, sa-l ajutam sa se adapteze noilor solicitari.

In submeniurile acestui meniu veti gasi informatii de interes pentru abordarea acestei varste.

Calendar
Evenimente
Personalitati
Zodia
Gluma zilei
Citatul zilei

Ti se pare o idee buna ca anumite discipline scolare sa nu fie notate?

da

nu

nu stiu

Problemele copilului meu
Rezultate Problemele copilului meu
costume dama, haine online

   © problemele-copilului-meu.ro. Toate drepturile rezervate. Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea problemele-copilului-meu.ro si nu pot fi preluate fara acord scris.
   Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului si Regulamentul postarilor.
   Intrebarile sau sugestiile care pot ajuta la dezvoltarea site-ului, sesizarea de abuzuri sau dorinta de a deveni colaborator le asteptam la adresa info@problemele-copilului-meu.ro.