login Cont nou
Login
x
User:
Parola:

             Am uitat parola               Nu ma pot loga! 
Problemele de dezvoltare - copil Problemele de educatie - problemele copiilor Problemele de invatare la copii Problemele de personalitate la copii Probleme de sanatate la copii Problemele de tot felul ale copiilor Problemele copilului meu - forumul copiilor Problemele copilului meu - formular de contact
Home
Copilul mic
Bebe
La 1 an
La 2 ani
Copilul prescolar
Copilul scolar
Adolescentul
Parintele
Familia
Despre copii
Eu, burtica
si mamica
Sarbatoresc 11 luni, apoi numar ani
Temele
de acasa
Ghid de comunicare
cu adolescentii


Iubirea vorbeste cu intelegere,
iar intelegerea cu iubire.

Shakespeare

  

Evolutia bebelusului

Evolutia bebelusului

Esti mama si vrei sa fii perfecta. Ai citit, te-ai informat si totusi fiecare clipa te pune in fata unor lucruri necunoscute tie. Nu este ca la carte. Te bucuri, te superi, te sperii, ai tot timpul intrebari si e normal pentru ca-ti doresti sa faci doar lucruri bune.

Te stapaneste un sentiment confuz de bucurie, incantare si teama. E cu tine, e al tau si e dependent de dragostea si priceperea ta. E bine sa stii ca bebe este mai rezistent decat iti imaginezi tu privind marimea omuletului din fata ta.

E drept ca daca ar vorbi ti-ar fi mai usor, dar grijile, orele nedormite, epuizarea iti vor fi rasplatite de progresele si achizitiile bebelusului.

Primul zambet se va lipi de inima ta, primul gangurit va fi deliciul familiei, primul pas va fi subiect de bucurie impartasit tuturor.

Evolutia bebelusului are un ritm extrem de rapid. Creste ca-n povesti si face tot felul de lucruri noi de la luna la luna. Schimbarile se succed in ritm sustinut. Imediat ce se naste nu deschide nici ochii, iar la finalul anului este un omulet in miniatura care merge, vorbeste, cauta apreciere si dragoste si incape sa-si manifeste independenta.

Raspunde-i la nevoi si ofera-i afectiune. Este tot ce are nevoie ca sa creasca si sa se dezvolte. Nu-ti fa griji. Stie el mai bine cand si cum. Nu-l raporta la altii, nu-l raporta la statistici. Asigura-te ca-i sanatos si in rest tu vei invata sa fii mama, el va invata sa fie copil.

  

Dezvoltarea simturilor la bebelus

Bebe deosebeste sunetele si calitatea lor. Le prefera pe cele armonioase, poate deveni atent si “asculta”. Zgomotele puternice sau “noi” si sunetele stridente il sperie. Deosebeste tonul prietenos de cel sever si re...

citeste mai departe...
Problemele copilului meu   Problemele copilului meu
Calendar
Evenimente
Personalitati
Zodia
Gluma zilei
Citatul zilei

Ti se pare o idee buna ca anumite discipline scolare sa nu fie notate?

da

nu

nu stiu

Problemele copilului meu
Rezultate Problemele copilului meu
costume dama, haine online

   © problemele-copilului-meu.ro. Toate drepturile rezervate. Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea problemele-copilului-meu.ro si nu pot fi preluate fara acord scris.
   Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului si Regulamentul postarilor.
   Intrebarile sau sugestiile care pot ajuta la dezvoltarea site-ului, sesizarea de abuzuri sau dorinta de a deveni colaborator le asteptam la adresa info@problemele-copilului-meu.ro.