login Cont nou
Login
x
User:
Parola:

             Am uitat parola               Nu ma pot loga! 
Problemele de dezvoltare - copil Problemele de educatie - problemele copiilor Problemele de invatare la copii Problemele de personalitate la copii Probleme de sanatate la copii Problemele de tot felul ale copiilor Problemele copilului meu - forumul copiilor Problemele copilului meu - formular de contact
Home
Copilul mic
Copilul prescolar
Copilul scolar
Adolescentul
Preadolescenta
Schimbari
Relatia cu parintii
Comunicare dificila
Cunoasterea
Parintele
Familia
Despre copii
Eu, burtica
si mamica
Sarbatoresc 11 luni, apoi numar ani
Temele
de acasa
Ghid de comunicare
cu adolescentii
  

Preadolescenta

Preadolescenta sau pubertatea este perioada de trecere spre maturizare biologica generala. Schimbarile fizice si biologice creeaza uneori stari de teama, frustrare sau din contra stari euforice. Copiii sunt instabili afectiv in perioada de preadolescenta, vulnerabili, sau irascibili si agitati.

Din punct de vedere scolar, pubertatea situeaza copilul in clasele gimnaziale si acesta trebuie sa se adapteze trecerii de la un invatator la mai multi profesori.

Invatarea devine activitate fundamentala, cresc cerintele si implicit responsabilitatile tanarului.

Alaturi de modificarile scolare in preadolescenta are loc si o modificare a pozitiei tanarului in familie: se reorganizeaza programul, creste gradul de independenta si de libertate.

Pubertatea aduce si momente tensionate in care tanarul se opune parintilor. Este rebel, se simte mare, simte maturizarea treptata si vrea sa fie tratat ca adult. Preadolescenta este o perioada dificila care cere atentie din partea parintilor, dragoste, intelegere, dar si multa fermitate.

Familiile bine organizate exercita influente bune asupra acestei perioade destul de agitate, se preocupa sa pastreze comunicarea si sa castige increderea creand echilibru si tonus pozitiv, ajutand tanarul sa inceapa procesul de maturizare.

  

De la copil la preadolescent

Sa revedem putin perioada de liniste dinaintea furtunii.

La varsta de 9-10 ani copilul prezinta echilibru fizic si psihic. Este o varsta care se desfasoara fara prea mari probleme si nu produce in general greutati de o...

citeste mai departe...
  

Pubertatea

Pubertatea numita si preadolescenta, cuprinde perioada de varsta inte 10/11 si 14/15 ani. Vorbim de scolarul mijlociu si de invatamantul gimnazial. Copilul este pregatit din punct de vedere fizic si psihic sa faca fata cerintelor in creste...

citeste mai departe...
  

Criza pubertatii

Procesul de crestere si multitudinea schimbarilor in plan fizic, psihic, social si afectiv produc o tensiune maxima la varsta scolara medie.

La nivelul subconstientul se produce un conflict intre intensificarea maturiz...

citeste mai departe...
Problemele copilului meu   Problemele copilului meu
Calendar
Evenimente
Personalitati
Zodia
Gluma zilei
Citatul zilei

Ti se pare o idee buna ca anumite discipline scolare sa nu fie notate?

da

nu

nu stiu

Problemele copilului meu
Rezultate Problemele copilului meu
costume dama, haine online

   © problemele-copilului-meu.ro. Toate drepturile rezervate. Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea problemele-copilului-meu.ro si nu pot fi preluate fara acord scris.
   Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului si Regulamentul postarilor.
   Intrebarile sau sugestiile care pot ajuta la dezvoltarea site-ului, sesizarea de abuzuri sau dorinta de a deveni colaborator le asteptam la adresa info@problemele-copilului-meu.ro.